2017. február 27., hétfő

28. rész - Van itt még valaki?

Elérkezett a kora délután, a falu főtere csak úgy nyüzsgött, mindenfele boldog vikinget lehetett látni. Hablaty idegesen toporgott mellettem, mire én felugrottam a mellettünk lévő nagyobb kőre, ahonnan már fel tudtam annyira nyúlni, hogy végignyaljam aggódó arcát.
-Fireeee, most miért kellett megint elrontani a hajamat?XDD -ugyanis jó nyálasra sikeredett, így a szeméhez lógó tincsek tüskék módjára az égnek meredtek, a szálak összeálltak a nedvességtől. Amennyire tudta elrendezte loboncát, majd nevetve megsimogatta a fejemet. Szívesen folytattam volna a szemtelenkedést, de eszembe jutott, hogy mit tervezek bejelenteni, így lassan elkomolyodtam.
Mikor már az egész falu lakossága itt volt. Hablaty kilépett a Nagyterem elé, megköszörülte a torkát, hogy felkeltse a figyelmet. Mivel ez nem éppen sikeredett, így Fogatlan Éjfúria üvöltést hallatva vonta ide a nép tekintetét, erre Bélhangos reflexből elkiáltotta magát, hogy "ÉJFÚRIAA!!!" És védekezően feje fölé emelte kezeit. Vagyis egyik kezét, a másik meg egy kampó.. Mindegy.. Nehéz volt visszafojtani a nevetést, mégis az ikrek kivételével mindenkinek sikerült. Miután a többség összeszedte magát, Hablaty megkezdte a mondókáját:
-Hibbant sziget! Mint mindenki tudja, tegnap végleg megszabadultunk Drago Vérdungtól. Ez az ünnepély pedig emiatt van szervezve, hiszen ha egy nem régi már majdnem lakosnak mondható jövevény nem segít be egy kicsit, már biztos, hogy nem állnék itt, ahol vagyok. Ez a lakó pedig nem más, mint egy sárkány, egy Fürge Fullánk, Firestorm névre hallgat. Csodálnám, ha valaki nem hallotta volna, hisz már megjelenése sem mindennapi, de ha valaki még is lemaradott lenne, nézze meg maga! Fire, gyere ide kérlek..-bíztatóan rám mosolygott, mire én mély levegőt véve odaléptem a lába mellé. Már a könyökéig értem, az utóbbi időben elég sokat nőttem. Astrid tapsvihart kezdeményezett, mire a vikingek követték példáját. Soha nem éreztem még így, hogy tényleg engem ünnepelnek, értem ujjong a tömeg. Hirtelen elkapott az önbizalom, mégis valamilyen szinten aggódtam. Mi lesz, ha nem segít nekem senki? Mi lesz, ha konkrétan hülyének fognak nézni? Hamarosan kiderül... Egy ideig még Hablaty folytatta a szentbeszédet, majd mikor befejezte volna, akkor elkezdtem böködni fejemmel a könyökét. Felvont szemöldökkel nézett le rám, mire én igyekeztem minél inkább elmutogatni a szándékomat. Kb 3 perc Activityzés után végre felfogta, hogy mondani valóm van, úgyhogy szépen bejelentette, hogy mondanivalóm van, ellépett mellőlem, erősen figyelte amit sárkányhangon nyekergek, mert nagyjából ért már a sárkányok nyelvén, persze nem teljesen. Így igyekezett fordítani:

-Öhm... azt mondja, kedves sárkányok.. mint tudni illik.. várj, mi? Mutasd még egyszer.. aaaahaaaa... tehát azt hiszem azt mondja hogy elveszett a családjától, és őket szeretné megenni? -itt szépen gyengén megsuhintottam botrostás pofikáját a farkincámmal, mire a tömeg felkuncogott- Jaaa hogy megkeresni! Igen, azt hiszem. Tehát elveszítette a családját, és őket kereste gondolom mikor idetévedt, hiányoznak neki és őket szeretné megkeresni, ehhez kér segítséget, minél előbb. -elégedetten néztem rá, helyeslően bólogattam a fejemmel. (Mi mással lehet?XDD) A többi sárkány természetesen egyből megértette, hiszen én morgásokkal, mutogatásokkal mondtam el ezt, ők engem figyeltek, nem kellett végigszenvedniük a nem két ballábas szerencsétlenkedését. Meglepően segítőkészen fogadták a dolgot, hallottam, hogy pár Rettenetes rém elkezdték beszélni, hogy holnap reggel kéne indulni. Végül egy Prémvadász előlépett a tömegből, majd a fejek egymást kisegítve elkezdték szervezni, hogy holnap amint a nap felkel itt találkozzanak azok, akik jönnének segíteni lovasokkal együtt. Hablaty ide-oda kapkodta a fejét, próbált kiigazodni a beszélgetésen, hogy tudja fordítani a népnek, de nem igazán jött össze, így én oldalba böktem a hatalmas bestiát (nem, nem fullánkkal) és szóltam neki hogy lassítsanak (Nem tudok kiigazodni, hogy most egyes, vagy többes szám, hagyjál)mert az emberek is szeretnének belőle érteni valamit. A sárkányok ezalatt egyetértően bólogattak, figyeltek arra, amit a 4 fej egyszerre mond. A legtöbb sárkány elvonult szervezkedni, a vikingektől is ismét harsogott a sziget, beszélték a dolgokat, én meg meglepetten pislogtam csak, hogy hogyan lehet ilyen összetartó egy ilyen nagy közösség? Bezzeg a régi falkám.. majdnem meghaltam, ennek ellenére rezzenéstelen arccal otthagytak egyedül. Mélyet sóhajtottam, majd a torkomban dobogó szívvel, hihetetlenül csillogó szemekkel, boldogan néztem fel a barnára heves farkcsóválás közben, aki bizalmasan mosolygott rám, bár enyhe szomorúságot is észre lehetett venni az arcán. Ismét megköszörülte a torkát, mire kivételesen odafigyeltek az emberek. 
-Nos, ez igen meglepett minket, de ennek ellenére ma még ünneplünk vikingek! A kovácsműhely előtt Astridtól vehettek innivalókat, Néma Swannál pedig frissen sült Jakhúst lehet kapni.- erre a fele falu megindult az említett bódék felé. Hablaty is lement a tömegbe elvegyülni, én pedig betámadtam a kajáldát. Néhány viking nekiállt valami kifúrt sárkánycsonton játszani, ezzel megteremtve azt a tipikus ünnepi hangulatot. Egyszer csak elrohant, akarom mondani próbált elrohanni mellettem Fafej, de azt hiszem volt benne egy kis hangulatfokozó, ennek hatására elég billegálisan haladt, majd szépen orra is esett. Gond nélkül talpraállt, majd belekarolt az épp erre tartó Halvérbe és elrángatta táncolni O.o Mögöttük Kőfej fetrengett kb. a röhögéstől. Hablaty kikerekedett szemekkel nézte végig a cselekményeket, majd indult is az Astrid-féle bódéhoz. A szőke éppen nem szolgált ki senkit, bár nem is csodálom, hogy nem nagyon vásárolnak tőle, már a szaga is borzalmas volt annak a trutyinak, amit kotyvasztott otthon. Felcsillant a szeme a közeledő fiú láttára, mire az remegő láb(akk)al, aggódva elmosolyodott. Picit összeszedte magát, majd mély levegőt vett, és elhívta a Nagyterem elé, ahol a "megnyitót" tartotta. Fogatlan ismét üvöltött a figyelem felkeltésére, mire mindenki odanézett, még az atomrészeg Fafej is abbahagyta már Takony táncoltatását, nem tudom Halvér hogy szabadult el tőle xDD Hablaty a tömeg felé fordult.
-Hát hogy is kezdjek bele.. Nem elég nagy meglepetés nektek az, hogy még itt vagyok, viszonylag 1 darabban.. bár ez ennek a gyönyörű lánynak is köszönhető, aki itt áll mellettem.-óvatosan rámosolyog a valóban szép, kék szemű, enyhe pírral bolondított arcú szőke lányra.- Neki is szeretném megköszönni ezt, hiszen nélküle már nem lennék itt, már kb. 14 évesen felfalt volna egy Siklósárkány.-itt mind a ketten felkuncogtak az emléktől, ahol a még lábas Hablaty menekül egy zöldes Sikló elől, Astrid pedig megmenti. A nép nagyja is elmosolyodott, hiszen a többség szintén emlékszik a jelenetre.- Nem is tudom hogyan tudnám neked ezt meghálálni Astrid.. rengeteg minden történt velünk a Vörös Halál legyőzése óta, közelebb kerültünk egymáshoz, azt hiszem mondhatom azt is, hogy benőtt a fejünk lágya, még az enyém is. Csak az a probléma, hogy akárhányszor meglátlak, el is vesztem az eszemet.. Lehet, hogy most nagyon meg fogsz utálni, de nem bírom magamban tartani tovább, úgy éreztem, itt az alkalom..-mondta enyhén dadogva, letérdelt a szőke elé, óvatosan előhúzott a zsebéből egy kis dobozt, azt kinyitotta, és a lány felé mutatta az ezüst színű gyűrűt, melybe a falu címere volt belevésve apróban, piros háttérbe, amit egy kisebb drágakő képviselt.
-H-hozzám j-jönnél, feleségül?- dadogta óvatosan, majd a választ várva, csillogó szemekkel nézett fel kedvesére.

Te jó ég, van itt még valaki? Igen, igen, tudom, ne öljetek meg, tudom tudom egy hónapja nincs rész.. tudom tudom tudom tudom.. Magyarázat? háááááát.. Lustaság? -kínos tarkóvakargatás- meg hát az a helyzet, bármennyire is lehetetlen, eléggé megfeledkeztem rólatok, RTTE 4. évad, rajzolás, iskola, barátok..Ötlet és kedvhiány.. maximum ezeket tudnám felhozni mentségnek, de higgyétek el, nagyon restellem hogy ennyire eltűntem, pedig még nagyon a blog elejénél tartok..hogy megbocsássatok, kihasználtam a szófosásomat, így egy kicsit hosszabb részt sikeredett írnom, remélem értékelitek.. Ne haragudjatok hogy nem volt rész, ismét igyekszem visszatérni, bár már kitudja hányadszorra ígérem, lehet hogy már nem is nézi senki.. Nemsokára hozom a következő részt (ezt tényleg, mert Zsófi megöl ha nem írom továbbXDD) Sziasztook!!